Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Φάλαινες ή καρχαρίας;;


Θα σας έκανε σίγουρα εντύπωση ο τίτλος της ανάρτησης...είναι λίγο περίεργος,όμως θα σας εξηγήσω αμέσως τι θέλω να πω.

Προσωπικά δεν είμαι άτομο της τηλεόρασης,προτιμώ να διαβάζω,να ασχολούμαι με τα παιδιά μου,να περπατάω από το να βλέπω σαν υπνωτισμένη ότι να ναι στο χαζοκούτι.

Μία τηλεοπτική αδυναμία που έχω όμως είναι τα ντοκυμαντέρ.Έβλεπα λοιπόν,τη συμπεριφορά που είχαν η φάλαινες και τη συμπεριφορά του καρχαρία.Το βρήκα ενδιαφέρον και θέλησα να το μοιραστώ μαζί σας.

Δεν θα σας ζαλίσω,συνοπτικά θα σας πω κάποια πράγματα.Οι φάλαινες,εκτός από τη δύναμή τους έχουν και πολλή νοημοσύνη.Αυτό οφείλεται στο ότι λειτουργούν ομαδικά.Μιλούν,παρατηρούν,μαθαίνουν και επιτίθονται όλες μαζί.

Αντίθετα ο καρχαρίας,μπορεί να έχει δύναμη και γρηγοράδα,αλλά την πατάει στο γεγονός ότι είναι μοναχικός.Ίσως υπερεκτιμάει και την αξία του κάποιες φορές γι'αυτό και όταν συναντάει φάλαινες τα βάζει μαζί τους και γίνεται καρχαριοσουβλάκι.

Και σκέφτομαι εγώ τώρα....σαν Έλληνες που ήμαστε,μήπως πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε σαν καρχαρίες και να αρχίσουμε να λειτουργούμε ως φάλαινες;;μήπως να μην φερόμαστε εγωιστικά και ως μονάδες γιατί θα το φάμε το κεφάλι μας;μήπως να αρχίσουμε να παρατηρούμε,να επικοινωνούμε και να κάνουμε επίθεση σε όποιους και όταν χρειάζεται όλοι μαζι;;;μήπως;;;;αυτά είχα να πω και....

Καλή Εβδομάδα σε όλους!!!

13 σχόλια:

  1. σίγουρα η ομαδικότητα μπορεί να επιτύχει πολύ πιο γρήγορα και εύκολα κάτι που μπορεί να πετύχει ένας άνθρωπος μόνος του.

    είναι αυτό που λένε: το ένα χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο το πρόσωπο.

    καλημέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όσο οι κυβενήσεις στρέφουν τον ένα ενάντια στον άλλον, και οι Ελληνες ακολουθούν σαν πρόβατα, θα είμαστε καρχαρίες. Ακόμη ο Ελληνας δεν ειναι ετοιμος να πει, θα αγωνιστώ και γω πχ για να παίρνω τόσο μισθό, είναι πολύ πιο βέβαιο ότι θα πει, να κατεβάσουν τους μισθούς για να γίνουν όλοι σαν το δικό του. Μακάρι να ήμασταν έτοιμοι. δεν είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι σίγουρο ότι σαν φάλαινες έχουμε περισσότερες ελπίδες να τα καταφέρουμε, θα πρέπει όμως να μάθουμε να σκεφτόμαστε σαν κι αυτές, δηλαδή ομαδικά!
    Καλή βδομάδα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το ζωικό βασίλειο διδάσκει
    αλλά οι άνθρωποι είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κι εγω που νομιζα οτι δεν ειχα νοημοσυνη...ως φαλαινα μιλάω...χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πολύ όμορφη ανάρτηση! ευχαριστούμε που τα μοιράστηκες μαζί μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλό θα ήταν να λειτουργούσαμε ως φάλαινες αλλά δεν το βλέπω! Καλή εβδομάδα...τα φιλιά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα...μου άρεσαν αυτά που διάβασα στην αναρτησή σου.Να είσαι καλά και θέλω να σου πω πως και γω αγαπώ τα ζώα και αυτή τη στιγμή πριν πάω στη δουλεία μου ετοιμάζομαι να βγάλω το ΝΕΜΠΕ (το σκύλο μας) βόλτα.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σας ευχαριστώ όλους που περνάτε από τις αναρτήσεις μου και αφήνετε τα σχόλιά σας...είναι σημαντικό,γιατί μπλογκ δε σημαίνει να μιλάει ο ένας,αλλά να μιλάμε όλοι μαζί και να λέμε όλοι την άποψή μας....καλή σας μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ωραιοτατη η αναρτηση και θα συμφωνησω μαζι σου.Εύχομαι σε όλους μας μια ευτυχισμενη και τυχερη εβδομάδα με τα λιγότερα προβλήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βρες κάποιον να συμφωνεί στην πράξη και όχι στα λόγια, και κάντου ένα αφιέρωμα σε παρακαλώ.
    Καληνύχτα και καλά κουράγια να αντέχουμε τους καρχαρίες κάθε είδους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. σαν φαρα σαν ειδος εχουμε θετικα και αρνητικα
    οποτε δεν πιστευω οτι ειναι στην ιδιοσυγκρασια του ελληνα να λειτουργει ομαδικα σε κανενα τομεα.
    Σαφως και αυτο για να συμβει θα πρεπει η κουλτουρα των ανθρωπων , η παιδεια, οι γονεις και οι κοινωνικοπολιτικες επηρροες να αρχισουννα λειτουργουν με γνωμονα αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή