Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Δεκέμβρης....μήνας με πολλές επιλογές.....

Ο Δεκέμβρης είναι ο τελευταίος μήνας του χρόνου...Ο επίλογος σε ένα βιβλίο που τελειώνει...κάποιοι περιμένουν αυτό το βιβλίο να πάρει τέλος και κάποιοι άλλοι το αφήνουν με χαρά...ανάλογα με το πως πέρασε ο καθένας διαβάζοντάς το.
 Όπως και να χει τον Δεκέμβρη οι περισσότεροι από μας σχεδιάζουμε και βάζουμε στόχους..είτε για κιλά που πρέπει να χαθούν,για ένα ταξίδι που πρέπει να πραγματοποηθεί,κάποια ψώνια που πρέπει να γίνουν...όλοι βάζουμε τέτοιους στόχους.
Σχεδόν κανένας δεν βάζει κάτω τον εαυτό του να σκεφτεί πως πρέπει να γίνει καλύτερος άνθρωπος,να προσφέρει από μόνος του στον άλλο,να δουλέψει μέσα του και μετά γύρω του.Να δουλέψει με τον εαυτό του..
Όλοι εστιάζουμε σε πράγματα που εμείς κοστολογούμε:ένα παλτό 100 ευρώ,μια φόρμα 50 ευρώ κτλ.Τι συμβαίνει όμως με τις αξίες που κοστολογούνται από μόνες τους;για μια αγκαλιά,για ένα φιλί,ένα χαμόγελο...μήπως πρέπει να δώσουμε βάση σε αυτές τις αξίες που δεν έχουν και φ.π.α;
Ζούμε σε μια παρακμή αξιών,μια παρακμή της χώρας...ας φροντίσουμε λίγο τον άστεγο,τον άπορο,αυτόν που τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά δεν είναι τίποτα από δυο συνηθισμένες μέρες..ας δώσουμε αξία στον άνθρωπο και όχι στην ρημάδα την ύλη που μας σέρνει όλη μας τη ζωή από τη μύτη....ας αναπνεύσουμε ανθρωπιά...εύχομαι καλό και ανθρώπινο μήνα...σε όλους.

1 σχόλιο:

  1. καλημερα καλη μου φιλη!
    περασα να ευχηθω καλημερα, καλο μηνα, καλη εβδομαδα και γενικως ολα να πανε καλα στη ζωη σου! καλες γιορτες να εχεις! φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή