Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Η γιορτή της μητέρας...

    Έγινα μανούλα στα 17.Πήγαινα τρίτη λυκείου την οποία την έβγαλα τσίμα τσίμα.Τι εννοώ;στις 15Ιουνίου τελειώσαμε τη σχολική χρονιά και στις 26 γέννησα την κόρη μου:Μαργαρίτα-Ελπίδα.Ήταν μια πολύ μεγάλη απόφαση που μου άλλαξε τη ζωή μου τελείως.Ήμουν στην τρίτη δέσμη και μαζί με τα λατινικά διάβαζα το περιοδικό:παιδί και νέοι γονείς.Μαζί με τα αρχαία το περιοδικό:γάμος κτλ κτλ.
    Τα έκανα όλα μαζί βιαστικά και γρήγορα.Έπρεπε να τελειώσω το λύκειο,να παντρευτώ,να γεννήσω,να μάθω τα του νοικοκυριού,να είμαι καλή σύζυγος,νύφη αλλά κυρίως μαμά.Στο σχολείο είχα μάθει τα πάντα από μαθηματικά,ιστορία,φυσική,χημεία αλλά σε ποιο εγχειρίδιο ήταν γραμμένες οι συνταγές για το πως να γίνετε καλύτεροι γονείς;;;
    Έτσι,μεγάλωσα μαζί με την κόρη μου η οποία είναι η Ελπίδα της ζωής μου κι όταν με ρωτάνε και λένε:ρε συ τίποτα δεν ευχαριστήθηκες από τη ζωή σου!εγώ κοιτάζω αυτά τα ματάκια και μέσα μου νιώθω την πληρότητα και την ολοκλήρωση.Μπορεί όσο εγώ να άλλαζα πάνες και να ξενυχτούσα με μπιμπερό και γάλατα άλλα κορίτσια στην ηλικία μου να ξενυχτούσαν και να περνούσαν ότι πρέπει να περνάει κανείς σε αυτή την ηλικία,αλλά πραγματικά ποτέ δεν το μετάνοιωσα,ποτέ δεν είπα:πως θα ήταν αν είχα χειριστεί αλλιώς τη ζωή μου,Ποτέ!
    Ένιωθα και νιώθω περήφανη που ήμουν η μικρότερη μαμά του σχολείου της κόρης μου,που στα πάρτυ οι υπόλοιπες μαμάδες στρώνονταν στον καναπέ κι εγώ έπαιζα στο δωμάτιο με τα παιδιά,που στις εκδρομές οι μαμάδες μιλούσαν για διάφορα γυναικεία θέματα και γω έπαιζα ποδόσφαιρο με τον καλύτερο πασαδόρο-την κόρη μου-.
    Και φυσικά η ιστορία συνεχίζεται γιατί βγαίνουμε μαζί,πάμε σε καραόκε πάρτυ μαζί,βαφόμαστε μαζί και γενικά είναι το καλύτερο παρεάκι μου.
    Τώρα σα μαμά σκέφτομαι τη δική μου μητέρα που φρικάρισε τελείως όταν έμαθε για την εγκυμοσύνη και τα σχετικά.Κράτησε.....ότι στάση κράτησε τέλοςπάντων.Την καταλαβαίνω,εν μέρει.Ο λόγος αυτής της ανάρτησης είναι πως θέλω να ζητήσω μια Συγνώμη από τη δική μου μαμά-όχι για την απόφαση που πήρα-απλά γιατί την στενοχώρησα πολύ τότε και θέλω να πω ένα μεγάλο Ευχαριστώ στην κόρη μου που με έκανε και με κάνει να νιώθω τόσα συναισθήματα...
     Υ.Γ δεν ξέχασα πως έχω κι ένα γιο,απλά ήθελα να αναφερθώ στην πρώτη μου εγκυμοσύνη.Βασιλάκη μου sorry,ξέρεις πως κι εσένα σ'αγαπάω εξίσου το ίδιο με την αδελφή σου....
                                                                                       Με αγάπη
                                                                                    Η μαμά!!!!

20 σχόλια:

  1. Νάντια μου,νομίζω καμιά δεν είναι έτοιμη να γίνει μαμά όσων χρονών και να είναι. Κι όπως λες κι εσύ έχεις το πλεονέκτημα να έχεις κοντινή ηλικία με τα παιδιά σου. Μάλλον θα ΄σαι και φίλη τους παράλληλα που δεν το καταφέρνουν πολλοί :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια Πολλά,ρε άξια μάνα,κι όταν εχεις και γιο Βασιλάκη,ακομα καλύτερα:)Αν δεν παινεψουμε τ'ονοματάκι μας,θα πέσει να μας πλακώσει:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολύ τρυφερό αυτό τπου γράφεις!
    Τι συγκρίνεται αλήθεια με αυτά? Τίποτα.
    Όσο αφορά το παιχνίδι, είναι θέμα ανθρώπου..τι να πω...περιμένω να μεγαλώσω και γω να το σταματήσω αλλά έφτασα χτες τα 49, και έχασα κάθε ελπίδα ότι θα μεγαλώσω όπως όλος ο κόσμος.
    Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου και αυτό που θέλω να δω είναι την έκφραση του γαμπρού όταν δει τόσο νέα πεθερά!!!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο...για τότε κ για τώρα...Χρόνια σου πολλά...να χαίρεσαι τα παιδιά σου κ να σε χαίροντε κ αυτά!!!
    Τα φιλιά μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Vad όταν μια θεία έμαθε πως θα βάφτιζα το γιο μου Βασίλη,μου είχε πει:μην τον βγάλεις έτσι,οι Βασίληδες βγαίνουν ζωηροί....εγώ το διαπίστωσα,εσύ τι έχεις να πεις γι'αυτό;
    sofia μου και τώρα έχουν πλάκα τα πρόσωπα των ανθρώπων όταν η κόρη μου με λέει μαμά...μένουν όλοι με ανοιχτό το στόμα κι εμείς οι δύο γελάμε συνομωτικά.
    el.mar να σαι καλά κι εσύ...σε φιλώ γλυκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΑΔΕΣ!!!!

    Συνεπης πάντα αφου λυθηκε το θεμα με το ιστολογιο μου περασα να αφησω ευχες για το ξεκινημα μιας νεας και καλης εβδομάδας.Να εισαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγινα μανούλα πριν ακόμα γίνω 20.
    Θυμάμαι κάτι εποχές που δούλευα 8 ώρες, σπούδαζα στο Πανεπιστήμιο και άλλαζα πάνες ταυτόχρονα, συν τις υπόλοιπες δουλειές που έχει ένα σπίτι.
    Τα ίδια μου λέγανε κι εμένα, βιάστηκες και δεν πρόλαβες να χαρείς.
    Δεν έχω μετανοιώσει για τίποτε, νομίζω ότι οι γιοί μου είναι η πιο "πετυχημένη" κίνηση της ζωής μου!
    Η μητέρα μου με βοήθησε πολύ εκείνα τα χρόνια, και την ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.
    Χρόνια Πολλά σε όλες τις μανούλες!
    Nα είναι πάντα καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν σε ξέρω αλλά σε θαυμάζω και πρέπει να είσαι περίφανη για αυτά που εκανες στην ζωή σου! Στάθηκες δυνατή και μπράβο σου!!! Να μαθαίνουμε και εμείς που σε χαζοπροβλήματα τα βάζουμε κάτω και τα παρατάμε!!
    Φιλια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου. Χάρηκες και χαίρεσαι το πολυτιμότερο πράγμα στη ζωή, τα παιδιά. Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. χρόνια πολλά απο καρδιάς συγκλονιστικά το ευχαριστώ και η συγνώμη !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είσαι απλά υπέροχη...Είναι τόσο όμορφα όσα λες...Να ζεις πάντα ευτυχισμένη...Σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου,κάπως έτσι μένουν έκπληκτοι και με μας, όταν οι κόρες με συστήνουν στην παρέα τους...
    καλώς σε βρήκα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να είστε όλοι καλά...φιλιά νεραιδένια...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. μια ανάρτηση, κατάθεση ψυχής θα μπορούσα να πω!

    χρονια σου πολλα λοιπον και να χαιρεσε τα παιδακια σου!

    φιλια πολλα!

    να εχεις μια υπεροχη εβδομαδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. με συγκίνησε πολύ η αναρτησή σου !!! να χαίρεσαι τα παιδάκια σου και να τα καμαρώνεις όπως επιθυμούν!!!


    φιλια πολλά και καλή βδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. χρονια πολλα γλυκια μου ναντια!! χρονια πολλα και σε ολες τις μανουλες! να χαιρεσαι τα παιδακια σου! με συγκινησες πολυ και πραγματικα σε θαυμαζω!!! σου αξιζουν πολλα μπραβο κοριτσακι μου! να εισαι παντα καλα και παντα τετοιες ευτυχιες να εχεις στην ζωη σου! :) φιλακια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. χρονια σου πολλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  18. Χρόνια Πολλά για την πιο τρυφερή παγκόσμια γιορτή, όπως γλυκό και τρυφερό είναι και το κείμενο που μας χάρισες!
    Φιλί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Υπέροχο κείμενο,Χρόνια σου Πολλά,να χαίρεσαι την οικογένειά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Nadia,ay8entiki,syginitiki,alh8ini,eyais8hth kai panw apo ola Manoyla.Se kamarwnw gia ola ayta poy eisai kai as se xerw toso ligo.Filia polla

    ΑπάντησηΔιαγραφή