Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Επειγόντως τη μαμμή

 Επειδή αυτός ο κόσμος δεν έχει μόνο βιβλία θα ήθελα να σας μιλήσω και για κάτι άλλο που έχω αγαπήσει τα τελευταία δύο χρόνια.
Αυτό το κάτι δεν είναι τίποτα άλλο από τις ξένες σειρές.Μία αγαπημένη μου είναι και : επειγόντως τη μαμμή.
Μιλάμε για το 1950 στο φτωχικό Πόπλαρ του Λονδίνου.-Αν σου αρέσει η συγκεκριμένη εποχή είμαι σίγουρη πως θα τη λατρέψεις αυτή τη σειρά-.
Πρόκειται για τον Οίκο Ντονάτους που σ αυτό ζουν καλόγριες-μαίες και απλές νοσοκόμες-μαίες.Αυτές οι γυναίκες λοιπόν,είναι μια ενωμένη ομάδα η οποία βοηθάει τις εγκυμονούσες όχι μόνο με την φροντίδα τους κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης,αλλά και στον τοκετό και μετά στην λοχεία.
Θα μου πεις,τι ενδιαφέρον έχει όλο αυτό.Κάθε επεισόδιο μας δείχνει μια καινούργια έγκυο γυναίκα που προσπαθεί να αντεπεξέλθει όσο καλύτερα μπορεί.Δεν τα καταφέρνει όμως πάντα.Εκεί συνήθως οι μαίες βοηθούν σε κάθε περίπτωση.
Υπάρχουν γυναίκες που δυσκολεύονται να γεννήσουν, υπάρχουν ζευγάρια που περνούν κρίση κατά τη διάρκεια του γάμου τους,γυναίκες που γεννούν άρρωστα παιδιά,γυναίκες ανύπαντρες που προτίμησαν να κρατήσουν τα παιδιά τους μόνες,γυναίκες που δεν ήταν τόσο δυνατές και έδωσαν τα δικά τους μωρά.
Κι εκεί μέσα σε όλα αυτά τα ανθρώπινα πάθη,τις ανθρώπινες δυστυχίες υπάρχουν οι καλόγριες και οι μαίες που αν καιγεννημένες τόσα χρόνια πριν,άνετα θα τις ήθελες για φίλες σου σήμερα εν έτη 2018 γιατί δεν είναι εκεί για να κρίνουν δεν κουτσομπολεύουν,το μόνο που θέλουν είναι να φανούν χρήσιμες ως γυναίκες προς γυναίκες κι αυτό από μόνο του είναι ευλογία.
Θα σας συμβούλευα να το δείτε,κάθε επεισόδιο σε βάζει σε σκέψη,σε στενοχωρεί ίσως,αλλά το σίγουρο είναι ότι σε κάνει καλύτερο άνθρωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου